Als muziekdocent draag ik als vakspecialist bij aan de muzikale vorming en ontwikkeling van leerlingen. Tijdens de muzieklessen die ik in het basisonderwijs geef, komen vijf domeinen binnen de muziekeducatie aan bod: zingen, luisteren, maken, bewegen en noteren/lezen. We zullen tijdens de lessen afwisselend of tegelijkertijd, in diverse combinaties, met de verschillende domeinen bezig zijn. Zo is er altijd een uitdagende les, waardoor iedereen actief geprikkeld wordt en telkens opnieuw wordt uitgedaagd.

Als muziekleraar ben ik op verschillende manieren inzetbaar. Hieronder staan de twee meest gekozen vormen uitgelegd. Natuurlijk geef ik ook graag vorm aan een traject op maat, want daar zit natuurlijk de meeste muziek in.

Muziekleraar

Ik heb als muziekleraar verschillende ‘Basisworkshops Muziek’ ontwikkeld, waarin de leerlingen aan de hand van verschillende werkvormen kennismaken met enkele domeinen. We zullen 2 tot 3 (van de 5) domeinen de revue laten passeren.

Je kunt me inschakelen voor een enkele Basisworkshop Muziek, maar het is ook mogelijk om een reeks van workshops te boeken. Tijdens een workshopreeks laat ik alle domeinen aan bod komen en werk ik toe naar een presentatie, bijvoorbeeld de ondersteuning van het muzikale deel van de groep 8-musical.

Natuurlijk kan ik als leerkracht muziek ook een reeks workshops ontwikkelen die passen bij een feestdag of themaweek, zoals de Kinderboekenweek. De workshops kunnen ook gaan over thema’s die aan bod komen in school. Ik bespreek graag alle mogelijkheden met je door.

Muziekdocent Marc structureel voor de klas

Tot slot is het mogelijk om voor de full package te gaan: schakel mij in als structurele muziekleraar. Met mijn afwisselende muziekaanbod zal ik op wekelijkse basis lessen verzorgen aan iedere klas op jouw school. Met mij als muziekdocent bouwt jouw basisschool aan gedegen muziekonderwijs en maken jouw leerlingen kennis met verschillende aspecten van muziek. En, misschien nog wel belangrijker: leerlingen leren hun talenten ontwikkelen vanuit plezier. Het beste van alle opties wat betreft muziekeducatie dus!

Wil je mij als leerkracht muziek inschakelen en heb je vragen over de beschikbare opties? Neem gerust contact met me op. Je bereikt me snel en gemakkelijk via 06-10744513 of info@marcvancreijmuziektheater.nl.