Acteren is uitproberen, nog eens doen en met vallen en opstaan je rol uitdiepen. Natuurlijk komt er meer bij kijken dan alleen maar ‘doen’ of zomaar wat tekst op ratelen. ‘Waarachtig acteren’ komt voort uit een combinatie van techniek, emotioneel inlevingsvermogen en taalgevoeligheid. De perfecte afstemming van deze drie elementen zorgt ervoor dat een scène geloofwaardig overkomt. Als je het mij vraagt is, dat het belangrijkste bij een goede dramales.

Dramales vanuit mijn acteerstudio in Den Bosch

Mijn acteerlessen worden in de meeste gevallen in groepsverband aangeboden. Leren doe je immers vooral van en mét elkaar. Sommige lessen zijn ook geschikt om individueel te volgen vanuit mijn acteerstudio in Den Bosch. Ik verzorg acteerlessen voor beginners, maar ook voor gevorderde acteurs en actrices. Daarnaast zijn mijn acteerlessen geschikt voor zowel kinderen, jongvolwassenen als volwassenen. Ik zal zoveel mogelijk aansluiten bij jouw niveau en zo iedere dramales afstemmen op jouw wensen en ontwikkeling.

De lessen zijn te volgen als acteer cursus of als een losse workshop acteren in groepsvorm. Ook auditietraining is mogelijk, waarin je met mij de puntjes op de spreekwoordelijke i zet ter voorbereiding op jouw auditie. Met mijn tips en tricks en speltechnieken zet je gegarandeerd een succesvolle auditie neer!

Wat kun je verwachten van de acteerlessen?

Op gepassioneerde en dynamische wijze geef ik dramales aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ondanks dat ik grote waarde hecht aan het leggen van een goede basis, is geen één les hetzelfde. Ik probeer namelijk altijd in te springen op de behoeften van dat moment. Je kunt bij mij dus terecht voor acteerlessen vol afwisseling en dynamiek, waarin alles aan bod komt om jouw persoonlijke ontwikkeling te bevorderen.

Bij voorkeur verzorg ik acteerlessen vanaf 90 minuten. Zo is er ruimte om contact te maken met de leerlingen en voldoende tijd om écht iets te leren. Uiteraard is een alternatieve duur van de les mogelijk in overleg.

Hoe is de dramales opgebouwd?

Een goede dramales bestaat uit verschillende delen. De les start met een goede warming-up, om het lijf en hoofd aan te zetten voor acteren en in de juiste concentratie en sfeer te komen. Hierna wordt de acteer cursus of workshop acteren vervolgd met een uitgebreide en vaak technische opdracht, passend bij het thema van die les. We sluiten de dramales af met een presentatie over wat we hebben geleerd en bedacht bij de opdracht. Hierna reflecteren we met elkaar op de les en evalueren we de opdrachten. Is er nog tijd over? Dan doen we als bonus nog een improvisatieoefening, zodat iedere deelnemer het lokaal met een glimlach verlaat en voldaan naar huis gaat.

Waarom acteerlessen bij Marc van Creij – Muziektheater?

  • Actieve en afwisselende werkvormen
  • Veel bewegen
  • Uitdagend en prikkelend
  • Een goede basis en verdieping mogelijk
  • Veel plezier
  • Uit je comfortzone
  • Creatief
  • Persoonlijke ontwikkeling

Praktische informatie over de acteerlessen

Duur: Workshops en lessen vanaf 60 tot 150 minuten

Bijeenkomsten: aantal in overleg

Groepsgrootte: mogelijk vanaf 5 deelnemers

Leeftijd: kinderen, jongeren en volwassenen

Locatie: in overleg

Schrijf je in voor de leukste acteerlessen voor beginners en gevorderden!

Door acteerlessen te volgen en verschillende oefeningen te doen, wordt jouw acteertalent steeds verder ontwikkeld. Dankzij mijn tips en aanwijzingen en door te werken aan diverse tools raak je steeds meer vertrouwd met acteren. De inhoud van de acteerworkshop is afwisselend en afhankelijk van jouw persoonlijke leerdoelen. Acteren is vooral doen, dus je zult vooral op de toneelvloer staan en praktisch bezig zijn. Soms vraag ik je om wat voor te bereiden.

Wil jij ook ‘waarachtig’ leren acteren? Neem deel aan een dramales van Marc van Creij – Muziektheater of ga direct het avontuur aan en volg meerdere acteerlessen. Leer de fijne kneepjes van het vak met geavanceerde speltechnieken, verkrijg nieuwe inzichten over hoe je je personage kunt uitdiepen en maak vooral plezier en lol. Kom even los van de dagelijkse sleur door lekker te doen en bewegen! Meer weten? Neem contact met mij op via 06-10744513 of info@marcvancreijmuziektheater.nl.