Ieder jaar opnieuw staat het op de agenda: ‘Afscheid van groep 8’. Steeds vaker maakt de musical plaats voor een groep 8-film, waarbij door middel van een filmverhaal afscheid wordt genomen van de basisschooltijd. Wil jij ook aan de slag met de eindfilm voor groep 8? Marc van Creij – Muziektheater is daarvoor de ideale partner. Er kan gekozen worden voor een bestaand script of we schrijven ons eigen script, welke we gaan verfilmen. Een mooier aandenken in de vorm van een blijvend digitaal document bestaat er niet!

Eindfilm groep 8: de beste blijvende herinnering

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van de afscheidsfilm van groep 8 en wat kun je van ons verwachten? Bij het maken van een echte groep 8-film is een sterk verhaal het belangrijkste wat er is. Tijdens de eerste workshop staat het bedenken van het plot en de personages die in de film voorkomen centraal. Samen met de groep zoomen we hierop in en leren de kinderen de basis van het maken van een goed verhaal.

Wanneer er een goed plot is bedacht, gaan we het verhaal onderverdelen in kleine blokjes en worden er scenes bedacht. Vervolgens gaan we repeteren, repeteren en nog eens repeteren, totdat de scenes er helemaal in zitten. We bedenken ook hoe de set eruit komt te zien, wat ieder personage voor kleding aan krijgt en welke attributen er verzameld moeten worden.

Uiteindelijk is de grote dag daar en gaan we de scenes vastleggen met camera. Hierna worden de ruwe beelden gemonteerd tot een echte afscheidsfilm voor groep 8, die een herinnering voor het leven is geworden.

Wij nemen het werk van de groep 8-film graag uit handen

Ik heb maar één taak, en dat is dat de afscheidsfilm van groep 8 een groot succes wordt. Een waardevolle herinnering waar jij en je (oud-)leerlingen nog jaren met heel veel plezier naar kunnen kijken! Indien je dat wenst, kan ik de hele organisatie van de eindfilm voor groep 8 op me nemen. Ik zorg ervoor dat het hele proces soepel verloopt, van het bedenken van het verhaal tot het begeleiden van de repetities. Uiteraard kan ik ook samen met de groepsleerkracht aan de slag gaan. We maken er hoe dan ook iets moois van.

Wat zijn de mogelijkheden van een groep 8-film?

Workshop film schrijven

120 minuten durende basisworkshop scriptschrijven, waarbij de leerlingen de basis leren leggen voor het schrijven van een eigen filmscript.

Basispakket Eindfilm groep 8

  • Verzorgen van theaterworkshops ter voorbereiding op de afscheidsfilm
  • Regieplan maken en de leerkracht begeleiden met het filmproces

Pakket op maat Groep 8-film

  • Het verzorgen van de totale regie (alle scenes worden ingestudeerd)
  • Regieplan maken en aanleveren
  • Aanwezigheid van de regisseur tijdens het filmen
  • Regisseur helpt bij de rolverdeling en scriptschrijven

Praktische informatie – Groep 8 film

Duur: wekelijkse workshops van 60 tot 120 minuten

Bijeenkomsten: aantal in overleg

Groepsgrootte: vanaf +/- 15 leerlingen tot max. 35 leerlingen

Leeftijd: 11 – 13 jaar

Locatie: bij jou op locatie (speelzaal en of aula)

Extra opties: filmen en monteren van de film

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met mij op. Je bereikt me snel en gemakkelijk via 06-10744513 of info@marcvancreijmuziektheater.nl.