Ben je op zoek naar een regisseur of een dirigent voor jouw gezelschap? Ik ga graag voor jou aan de slag. Door mijn opleiding als muziek- en theaterdocent ben ik breed inzetbaar. Tijdens het maken van een voorstelling, of dit nu als regisseur of als dirigent is, probeer ik altijd te zoeken naar de ideale balans tussen plezier en uitdaging. Zo wil ik het beste uit de groep halen. Het is mijn drive om van iedere bijeenkomst een feestje te maken, waar iedere deelnemer met nieuwe inzichten en energie naar huis gaat. Met als eindresultaat een prachtige muziek- en/of theaterproductie!

Regisseur aan het werk

Het creatieve proces van een regisseur begint met het verzamelen van ideeën. Alles is nog mogelijk. De wilde plannen aan de tekentafel vormen zich tijdens het ‘maakproces’ tot gedetailleerde scenes. Alles krijgt steeds meer vorm en alle losse puzzelstukjes vormen langzaam een geheel. Toch blijven we schaven, schrappen en bijstellen tot aan de première, om zo tot het beste eindresultaat te komen: de voorstelling die we voor ogen hebben.

Dirigent aan het werk

Als dirigent volg ik een ander creatief proces dan die van een regisseur. Ik begin met het bestuderen van de partituur of het arrangement en verzamel op die manier ideeën. De partituur geeft al heel duidelijk aan hoe de muziek moet gaan klinken. Uiteraard is het aan mij om te zorgen dat dit op de juiste manier naar boven komt.

Tijdens de repetitie blijven we finetunen. We werken aan de ideale koorklank, het juiste tempo en de juiste dynamiek en dictie, totdat we het beste eindresultaat bereikt hebben en een prachtig optreden of concert kunnen verzorgen.

Muziek- en theaterdisciplines combineren

Doordat ik zowel ben opgeleid als uitvoerend kunstenaar als docent, weet ik goed wat ik zelf als acteur en/of zanger nodig heb om te kunnen stralen. Als docent maak ik deze vertaalslag naar de spelers en zangers, zodat zij kunnen excelleren. Soms combineer ik de kennis die ik heb over het regisseur- en dirigentschap in mijn rol als muziektheatermaker: dé rol waar de disciplines muziek en theater samenkomen. Ook hiervoor kun je me inschakelen. Wil je meer weten over mijn werk als theaterregisseur en -dirigent en muziektheatermaker? Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat ik voor jouw groep kan betekenen? Neem dan contact met mij op via 06-10744513 of info@marcvancreijmuziektheater.nl.